Alles over

Marleen & Cielke

Over Ons

Werkpaarden, feestbeesten, sport-addicts, adrenalinejunkies…

 Precies dat typeerde ons ooit. We aten echt wel heel gezond hoor, maar vies van een drankje en een ‘drugje’ waren we niet.

 We mediteerden in kleermakerszit, maar daarna renden we meteen weer door. We deden aan ademhalingsoefeningen, maar bleven buiten adem. We aten letterlijk borden vol gezonde salades, maar die opgeblazen buik bleef. We sliepen een gat in de dag, maar voelden ons nooit uitgerust. We smeerden crèmes (van soms wel 70 euro!), maar onze huid bleef droog. 

Totdat daar Ayurveda was. 

Mooier, zachter, gezonder, gelukkiger, geduldiger, succesvoller…Ons leven is echt 180 graden veranderd sinds we Ayurveda toepassen in ons leven.

En dat hadden we nodig ook… Ernstige slaapproblemen zijn zo goed als verdwenen, we hebben meer energie, die opgeblazen buik is weer plat en pijnlijke gewrichten zijn soepeler geworden. We ervaren minder stress, zijn mentaal veel stabieler en we begrijpen onszelf, maar ook de mensen om ons heen beter.

Als dít het effect is van Ayurvedisch leven, en dan ook nog eens op een manier die voor ons drukke, westerse vrouwen werkt, dan is het onze missie om nog veel meer mensen te helpen om dit ook te bereiken.

Want… goed nieuws! Je hoeft er niet voor op een berg in India te gaan zitten. Ook als je hier een druk bestaan hebt, kun je leven volgens de Ayurvedische richtlijnen. 

Wij hebben een leven met kinderen, relatie, werk, vrienden, familie, sport en feestjes. Dus nee, wij leven niet honderd procent Ayurvedisch. Maar we passen het wel zoveel mogelijk toe en hebben daar zo ontzettend veel aan.

We go way back!

We leerden elkaar in 2006 kennen tijdens de oprichting van 101.tv: het digitale jongerenkanaal van BNNVARA. 

Na een aantal jaar zowel voor als achter de camera te hebben gestaan (vraag ons vooral nooit wat we allemaal hebben gedaan 😂), gingen we allebei een andere kant op in de media.

Cielke als radiohost en Marleen als regisseur en eindredacteur van tv-programma’s.

We bleven elkaar zien, maar de frequentie veranderde van jaarlijks contact in dagelijks contact, toen bleek dat we naast de media nog een andere liefde delen, namelijk Ayurveda.

over

Marleen

Marleen kwam in 2012 in aanraking met Ayurveda, maar echt Ayurvedisch leven deed ze toen nog niet.

Via diverse omwegen kwam ze echter steeds weer terug bij Ayurveda en in 2020 ‘klikte’ het ineens helemaal.

Door middel van Ayurveda veranderde haar leven compleet. Haar jarenlange slaapprobleem verdween, haar menstruatie kwam weer terug, ze bereikte moeiteloos haar gezonde gewicht, had veel minder last meer van stress en haar hormonen kwamen weer in balans (byebye PCOS!)

Daarnaast kreeg ze, in plaats van weerstand, een enorme flow in haar leven. Door het toepassen van Ayurveda stroomt alles nu de goede kant op en behaalt ze het ene succes na het andere. Zonder dat ze overloopt van de stress, maar juist vanuit fun & ease.

Inmiddels is ze afgestudeerd als Ayurvedisch Voedings en Lifestyle Coach en heeft ze haar eigen coachingspraktijk ‘De Ayurveda Coach’.

Ze helpt vrouwelijke ondernemers grote winst te behalen met hun gezondheid EN hun carrière. Je bedrijf is namelijk de weerspiegeling van hoe jij je voelt. 

over

Cielke

Cielke volgde in 2016 een yoga-opleiding in India en leerde daar de eerste beginselen van Ayurveda. Het sesamzaadje was geplant 😉 

Toen Marleen haar eind 2020 zo ontzettend enthousiast vertelde over haar opleiding en wat het met haar persoonlijk deed, groeide het zaadje uit tot een plan(t)

Kort daarna lanceerden we met heel veel succes ‘De Ayurveda Podcast’ en begon Cielke een studie in Hengelo tot Ayurvedisch therapeut.

Maar waarom Ayurveda? Door Ayurveda toe te passen in je dagelijks leven word je de beste versie van jezelf

Je leert echt wie jij bent, je snapt waarom je de dingen doet die je (niet) doet en je gaat meer van jezelf houden, wat weer leidt tot betere keuzes en minder stress. 

En dit zorgt weer voor allerlei andere positieve gevolgen zoals een gezond gewicht, goed humeur, gezonde menstruatiecyclus, minder kans op ziektes, veel beter slapen en meer energie.

Voor ons betekent leven met Ayurveda dat we gelukkig ook nog een (of meerdere) wijntje(s) kunnen drinken, festivals mogen bezoeken, koffiedates kunnen inplannen en uit eten kunnen gaan.

Je leert door Ayurveda om je bewust te worden van wat iets met je doet. Je voelt daardoor heel goed aan welke dingen positief voor jou zijn en welke niet. 

Het gevolg is dat je vanzelf een keer nee zult zeggen als je merkt dat je last hebt van die twee etentjes achter elkaar of van dat festival na een heel drukke en stressvolle periode. 

Niet omdat je niet meer mag, maar omdat je dat wíl. Uiteindelijk zul je gaan merken dat je bijna als vanzelf gaat leven zoals goed voor jou is, zonder dat je het gevoel hebt dat dit een grote opgave is.

Ja, wij kunnen echt zeggen dat onze wereld totaal veranderd is sinds we Ayurveda toepassen. In positieve zin 😉 

Weet dat Ayurveda geen quick fix is, maar wel iets dat je leven lang bij je blijft. 

Hoe meer je leert wie jij bent, hoe beter je snapt waarom je de dingen doet die je doet. Meer zelfliefde leidt tot betere keuzes en minder stress. 

En het blijft niet alleen maar bij jou, want Ayurveda heeft invloed op je hele omgeving. Als jij je goed voelt en daardoor vrolijk bent, wordt je omgeving dat vaak ook. 

Zo creëer je een ‘ripple-effect’. Want zoals een kring in het water na het gooien van een steentje steeds groter en groter wordt, zo gaat dat ook met positiviteit. Hoewel ‘Ayurveda’ misschien ingewikkeld lijkt, zijn de remedies vaak verrassend simpel en praktisch.

Met ‘De Ayurveda Podcast’ geven we een kijkje in de wereld van Ayurveda. En daar was blijkbaar behoefte aan, want al na 1 dag stonden we op nummer 1 in de categorie ‘Health’ en de categorie ‘Alternative Health’.

En na de podcast volgde ons boek ‘Alles over Ayurveda’ hier te koop, onze succesvolle online community, de heerlijke retreats, onze (online) cursussen, de dagelijks tips op ons Instagram account en onze 1:1 coaching en massages

Zo hopen we deze ‘sesamolie-vlek’ (oftewel; Ayurveda), verder te verspreiden! Want als het er eenmaal inzit, wil het er nooit meer uit 😉

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk ons aanbod hier!

In de Media

Hier kan je ons gezien of gehoord hebben! 

“Fit & vol energie de zomer door!”

Ayurveda kan je daarbij helpen!

Deze eeuwenoude (maar steeds populairder wordende) lifestyle geeft je namelijk alle kennis over voeding en lifestyle die goed voor JOU zijn in de zomer. Tips die wel echt werken. Want bij Ayurveda kijken we precies naar wat jij nodig hebt, want elke persoon is uniek.

Speciaal daarvoor hebben we de Alles over Ayurveda – Summer in Balance week bedacht. Dé week waarin we samen zorgen dat jij met de juiste voeding en lifestyle volop kunt genieten van de zomer. Wij helpen je met gezonde (simpele) en lekkere recepten en geven we veel tips en praktische handvatten voor meer energie, minder gezondheidsklachten, beter slapen, hormonale balans en minder stress!